Meko testo, cimet, mak... Kombibnacija koja nikada ne omane!
Sastojci:
Testo:
600 g brašna
1 kesica suvog kvasca
2 jajeta
120 g putera
170 g šećera
1 kašičica soli
oko 3 dl mleka
1 ravna kašika cimeta u prahu
Fil:
450 g mlevenog maka
150 g šećera
2 dl mleka
2 kašičice putera
1 puna kašika marmelade od kajsija
malo cimeta
Priprema:
U toplu posudu staviti brašno, šećer, cimet, so i kvasac. Zagrejati mleko (ne sme da bude vrelo, već toplo), u njemu rastopiti puter, pa dodati brašnu uz mešanje. Dodati jaja i mesiti testo dok ne počnu da se prave mehurići. Testo oblikovati u loptu, pokriti posudu i ostaviti na toplom da se diže (treba da se udvostruči). Premesiti, pa ostaviti da se ponovo diže. Fil: U mleko staviti puter i zagrejati dok ne proključa. Vrelo mleko sipati preko mešavine maka i šećera. Umešati marmeladu i dobro promešati. Udvostručeno testo istresti na radnu površinu, lagano premesiti i podeliti na dva dela. Razvaljati ih na debljinu od 1 cm i premazati filom (ne do kraja, ostaviti oko 3 cm s jedne strane nenamazano). Zarolati od namazane ivice ka nenamazanoj. Oštrim nožem, lagano pobrašnjenim da se fil ne bi hvatao, iseći rolat na kolutove širine oko 2 cm. Poređati na nauljen pleh i peći na 180 stepeni C oko 15 minuta.
Čelična Zvezda na vrhu Evrolige: Janisovi vojnici zgazili streljački vod iz Francuske!
Došao tiho, pa postao div sa kojim Zvezda ne gubi: Puni sve kolone, juri sve igrače i pravi najveću razliku!
Pogledajte najnoviju tabelu Evrolige: Crvena zvezda u samom vrhu, nema nameru da stane!
Pogledajte koreografiju navijača Crvene zvezde: Obeležen Dan Republike Srpske u Areni
Evo šta Dejan Davidovac kaže posle Zvezdinih 12-8: Nama je cilj da uđemo u plej-of