Evo kako da piletina i krompirići budu još ukusniji.

Sastojci:

Pet-šest pilećih bataka

So i biber po ukusu

115 grama putera

Pet čenova belog luka

Rendana kora jednog limuna

Kašika timijana

Jedan limun (iseći na kolutove)

Pola kilograma krompira (iseći na krupnije komade)

Kašika peršuna

Priprema:

Zagrejte rernu na 220 stepeni.

Piletinu posolite i pobiberite po ukusu.

U posudi srednje veličine pomešajte puter, luk, rendanu koru limuna i timijan, pa ovom mešavinom premažite piletinu.

U pleh poređajte kolutove limuna, krompir i piletinu, pa pecite oko 35 minuta ili duže, ako želite da bude krckavija. Kada izvadite iz rerne, pospite peršun i uživajte u sjajnom obroku!

Imate li i vi neki dobar recept? Pišite nam u komentarima!