Ako volite domaće pecivo, ovaj recept će vas oduševiti!

Pogledajte i ove recepte za početnike, kako da pripremite najbržu i najjednostavniju pastu, kao i klasičan italijanski desert - tiramisu.

Sastojci:

Tri jaja
300 mililitara mleka
180 grama brašna
Kašičica soli
Ulje

Priprema:

Jaja i mleko trebalo bi da budu na sobnoj temperaturi, ako ste ih tek izvadili iz frižidera, mleko zagrejte tako da bude toplo. U rernu stavite kalup za mafine i temperaturu podesite na 230 stepeni, važno je da se testo stavi u vruć pleh.

Pomešajte u činiji jaja i mleko tako da lepo zapene, a potom postepeno dodajte brašno i so. Ovo možete uraditi i mikserom, ali ručno mešenje daće lepšu teksturu testa.

Dobićete smesu gustine pavlake za kuvanje, punu mehurića vazduha. Pažljivo izvadite kalup-pleh iz rerne i u svaki otvor sipajte malo ulja. Napunite kalup do 2/3, jer će hlepčići narasti. Pecite ih 20 minuta, a potom smanjite temperaturu na 170 i pecite ih još 15-20 minuta, dok ne postanu zlatnosmeđi.