Jednostavan recept za ukusne kolačiće koji se prave za dvadesetak minuta, a peku još toliko!

Sastojci:

Za testo

Malo ulja

150 grama opranih, očišćenih i iseckanih jagoda

Kašika soka od limuna

100 grama šećera, plus jedna kašika odvojeno

250 grama brašna

Pola kašičice praška za pecivo

Navrh noža soli

110 grama putera, na sobnoj temperaturi

55 grama smeđeg šećera

Jedno veće jaje

Kašičica ekstrakta vanile

Za fil

Četiri kašike krem sira, na sobnoj temperaturi

Tri kašike šećera

Narendana korica jednog limuna

Priprema:

Rernu zagrejte na 180 stepeni. U pleh stavite papir za pečenje, i lako nauljite.

U manjoj činiji pomešajte iseckane jagode, sok od limuna i kašiku šećera, ostavite da odstoji desetak minuta, pa ocedite višak soka.

U drugoj činiji, pomešajte brašno, prašak za pecivo i so. U trećoj, mikserom mutite puter, preostali beli i smeđi šećer, dok ne dobijete penastu smesu. Dodajte jaje i ekstrakt vanile, mutite da se sjedini, a zatim polako dodajte prosejano brašno, miksirajući sve vreme, dok ne dobijete ujednačeno testo. Dodajte jagode, pažljivo mešajući varjačom.

U odvojenoj posudi, pomešajte krem sir, šećer i koricu limuna, i mutite dok ne dobijete ujednačenu kremastu smesu.

Smesu za testo odvajajte kašikom, trebalo bi da dobijete 24 komada, i stavljajte na radnu površinu, poravnajte ih, tako da dobijete malo deblje krugove. Na 12 komada, stavite po kašičicu i po fila od sira, pa poklopite sa preostalih 12 krugova, i spojite ivice, da fil ne iscuri.

Stavite u pleh i pecite u prethodno zagrejanoj rerni 18 do 20 minuta, ili dok kolačići ne porumene.