Nema "lošeg" recepta za čizkejz, a verujemo da će vam se posebno dopasti i sladoled čizkejk i još jedan recept za kolač sa breskvama koji se ne peče!

Sastojci:

Podloga:

3 kašike ovsenih mekinja

4 jajeta

veštački zaslađivač u prahu (slatkoće kao 4 kašike šećera)

75 ml obranog mleka

1 prašak za pecivo

2 kašike kakaoa

cimet

Fil:

300 ml malomasnog krem sira

300 ml malomasne kisele pavlake

1 kesica bezbojnog želatina

veštački zaslađivač

sok od 1 limuna

Ostalo:

1 kesica crvenog želatina

malo višanja

Priprema:

Mleko zagrejati, dodati mekinje i sačekati 10-ak minuta da nabubre, a masa se malo prohladi. Zatim, dodati zaslađivač i promešati. Dodati kakao i žumanca, dobro izmešati i dodati prašak za pecivo i cimet. U drugoj posudu umutiti belanca u sneg i, na kraju, sve lagano sjediniti. Smesu izliti u pripremljen pleh i peći 10-ak minuta u rerni zagrejanoj na 230 stepeni C do 250. Fil: U sir dodati zaslađivač, fino umutiti, pa dodati pavlaku i, na kraju, sok od limuna. Želatin pripremiti prema uputstvu sa kesice, pa i njega dodati. Preliti preko ohlađene podloge (prethodno uokvirene obručem). Crveni želatin pripremiti sa višnjama i, dok se još nije stegao, preliti preko fila. Staviti u frižider da se stegne i služiti hladno.

Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.