Kolači sa malinama mnogima su omiljeni, a ovaj je stvarno poseban jer se voće nalazi unutra, ali i u prelivu, tako da ćete ga osećati u baš svakom zalogaju...
Sastojci:
125 grama putera
150 grama malina (plus za dekoraciju)
150 grama brašna
150 grama šećera
Dva jaja
Pola kašičice praška za pecivo
Tri kašike punomasnog mleka
Dva limuna
90 grama šećera u prahu
Priprema:
Rernu zagrejte na 180 stepeni, a pleh podmažite i obložite papirom za pečenje,
U posudi 100 grama malina pospite jednom kašikom brašna.
U odvojenoj posudi pomešajte šećer i puter, pa umutite da tekstura bude kremasta. Umutite jaja, a zatim postepeno dodajte preostalo brašno i prašak za pecivo. Dodajte mleko i rendanu limunovu koru, a zatim dodajte maline koje ste posuli brašnom i kratko promešajte smesu.
Prebacite smesu u pleh i pecite oko 45 minuta. Preostalih 50 grama malina pomešajte sa limunovim sokom i šećerom u prahu, a zatim kašikom ispritiskajte ili umutite mikserom kako biste smrvili maline.
Ovaj preliv od malina zatim procedite, pa ga namažite preko toplog kolača. Ostavite da se ohladi, pa po želji dekorišite malinama odozgo.
Imate li i vi neki dobar recept? Pišite nam u komentarima!
Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.
Zvezda može do Top4, a kakve su šanse Partizana: Softver izračunao sve o srpskim klubovima u plej-ofu Evrolige!
Ispaljeni američki projektili na Rusiju: Preti velika eskalacija sukoba, Putin zapretio da će gađati Orešnikom
Jago nije teže povređen, Zvezda dobila najbolje vesti: Otkriveno kada se Brazilac vraća na parket!
Za Božić i do +15 stepeni, pa obrt: Ovakvoj prognozi se niko nije nadao, Čubrilo otkrio šta nas čeka u januaru
Brancin 3.850 rsd, losos malo "pristupačniji": Nadrealne cene ribe na pijacama uoči Badnjeg dana, kupci šokirani