Ako volite pečeni krompir, dobro zapamtite ova dva trika britanskog kuvara Toma Vesterlanda. Jedan ima veze sa sečenjem krompira, a drugi sa tačnim vremenom kuvanja.
Krompir pečen u rerni je odličan ručak ako ga "zalijete" pavlakom i dodate šunku, slaninicu ili drugo povrće, ali je omiljen i kao prilog. Evo kako da bude savršeno krckav spolja, a mekan iznutra!
1. Secite "na nepravilno"
Uzmite čvrst krompir, najbolje je da bude bele sorte, iako kuvari inače preporučuju crveni. Operite ga i isecite, na nepravilne oblike "tako da ima što više ivica i površina koje će postati hrskave", savetuje on.
2. Pravilo sedam minuta
Zagrejte rernu na 200 stepeni, ubacite isečeni krompir u dobro posoljenu hladnu vodu, a onda pojačajte vatru i pustite da vri tačno sedam minuta. Ocedite krompir i slobodno budite grubi prema njemu, neka udara u ivice cediljke, tako će dobiti još više izbočina koje će se lepo zapeći u rerni. Ubacite ga u pleh, prelijte uljem ili, još bolje, masnoćom od pečenja govedine, kaže on. Na taj način krompir će dobiti bogat ukus.
Ne smanjujte vatru, već pažljivo posmatrajte krompir i čim postane zlatan i hrskav, gotov je!
Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.
Sa Bolombojem je druga priča! Vojnik Zvezde se vratio, a jedan važan detalj može da "pogura" tim do plej-ofa
Jovanović spasao Partizan: Odbranio penal, "zaključao" gol i sačuvao tri boda za kraj godine!
Partizan je u problemu, a postoji samo jedno rešenje: Prvi ispit je pao, vreme je za popravni!
Prvo oglašavanje Čede Jovanovića o razvodu: "Nešto se čoveku desi što ne može da sanja, ja sam to doživeo "
Ovo je trudna verenica ubijenog Nikole iz Kaluđerice: Napadači pucali kroz prozor, čula se vriska i škripa guma