Bogata praznična trpeza najčešće podrazumeva više hrane nego što ukućani mogu da pojedu tokom jednog dana. Sigurno će vam ostati barem ruska salata, ali nju možete držati u frižideru, a ukoliko vam je ostao komad pečenog svinjskog ili prasećeg mesa, napravite ovo jelo!
Sastojci:
400 grama prasećeg pečenja isečenog na komade
Dva decilitra roštiljskog sosa (pogledajte recept za domaći roštilj sos)
Dve kašike jabukovog sirćeta
So, biber
Dve kašike ulja
Voda
Zemičke, senf, kečap, kiseli krastavci
Priprema:
U dubljoj posudi sa debelim dnom, propržite pečenje da bi se zagrejalo. Dodajte sirće, ono će pomoći da meso još omekša, nalijte vodom da ogrezne, i dinstajte oko pet minuta. Potom sipajte roštiljski sos, poklopite i krčkajte na srednjoj vatri najmanje 45 minuta. Po potrebi, dolijte još vode jer meso mora da upije što više tečnosti. Znaćete da je gotovo kada se lako "raspadne" pod viljuškom. Skinite s vatre, dvema viljuškama usitnite meso, i servirajte u zemičkama uz senf, kečap i kisele krastavčiće.
Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.
"Ovo je trenutak da njemu odgovorim, kome nije jasno objasniću opet": Željko se naljutio, Partizan je oštećen
"Gde ide ABA liga sa ovakvim suđenjem? Partizan će da stavi prst na čelo": Mijailović podigao glas zbog grešaka
Uroš Blažić pretučen u zatvoru u Smederevu: Ubica iz Mladenovca stupio u štrajk glađu
Crvena zvezda bez petorice u Evroligi: Sferopulos progovorio o problemima, ima 11 igrača na raspolaganju
"Mrtvak, uništio je Božić": Sraman napad Amerikanaca na Nikolu Jokića!