Bogata praznična trpeza najčešće podrazumeva više hrane nego što ukućani mogu da pojedu tokom jednog dana. Sigurno će vam ostati barem ruska salata, ali nju možete držati u frižideru, a ukoliko vam je ostao komad pečenog svinjskog ili prasećeg mesa, napravite ovo jelo!
Sastojci:
400 grama prasećeg pečenja isečenog na komade
Dva decilitra roštiljskog sosa (pogledajte recept za domaći roštilj sos)
Dve kašike jabukovog sirćeta
So, biber
Dve kašike ulja
Voda
Zemičke, senf, kečap, kiseli krastavci
Priprema:
U dubljoj posudi sa debelim dnom, propržite pečenje da bi se zagrejalo. Dodajte sirće, ono će pomoći da meso još omekša, nalijte vodom da ogrezne, i dinstajte oko pet minuta. Potom sipajte roštiljski sos, poklopite i krčkajte na srednjoj vatri najmanje 45 minuta. Po potrebi, dolijte još vode jer meso mora da upije što više tečnosti. Znaćete da je gotovo kada se lako "raspadne" pod viljuškom. Skinite s vatre, dvema viljuškama usitnite meso, i servirajte u zemičkama uz senf, kečap i kisele krastavčiće.
Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.
Haos na kraju i poraz Crvene zvezde: Teo promašio za produžetak, sudije u prvom planu!
"Pogledajte dobro oči ovog čoveka, hoću da svi Rusi vide": Srna objavio potresnu fotografiju, ledi krv u žilama
Ogromna greška sudija na štetu Crvene zvezde: Najbitniji poeni na meču nije trebalo da važe!
Sudije oštetile Partizan u ključnom napadu Barselone: Krupna greška se jasno vidi na video-snimku!
Željko zagrmeo zbog rasporeda Partizana: "Veoma interesantno, drugi put nam se dešava"