Ako volite jaja, verovatno vam je kajgana jedan od najomiljenijih načina pripreme - tako brzo, a tako ukusno!

Može biti još ukusnija, otkriva profesionalni kuvar Alton Braun, i to uz dodatak dva neobična sastojka.

Već smo čuli da je kisela pavlaka odličan dodatak koji čini kajganu "pufnastijom", ali ovo nam ne bi palo na pamet!

On je u svojoj knjizi "Svakodnevni kuvar" otkrio da za kajganu od tri jaja dodaje dva tajna sastojka, a nijedan nije mlečni proizvod.

Prvi je majonez, samo jedna kašičica učiniće kajganu bogatijom, a struktura će joj biti kao svila! Drugi je obična voda sa česme, koju bi trebalo dodati u istoj količini.

"Kajgana je u suštini emulzija, tako da bi joj trebalo dodati još jednu emulziju kao što je majonez. Nećete ga osetiti kada je u pitanju ukus jer je količina zaista mala, a napraviće ogromnu razliku kada je u pitanju tekstura", rekao je on.

Pročitajte i kako da ne "upropastite" jaja i da li je bezbedno jesti ih ako im ljuska izgleda ovako!

Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.