Čizkejk je divan, lagan i ukusan kolač, a još kada ne mora da se peče, pun pogodak!
Ako volite čizkejk, predlažemo vam ovaj recept za koji vam je potreban omiljeni džem kao preliv. Ne peče se i lako se sprema, baš kao i najkremastiji čizkejk koji smo probali! A ukoliko volite da pravite kolače, pročitajte greške koje poslastičari nikada ne prave, da bi uvek ispali savršeno!
Sastojci:
300 grama keksa
100 grama istopljenog maslaca
500 grama krem sira
120 grama prah šećera
350 mililitara pavlake
Šest kašika džema
Listić ili kesica želatina
Priprema:
Keks i maslac pomešajte i utisnite u duboki kalup. Stavite u frižider da se hladi. Pavlaku umutite u šlag, pomešajte sa krem sirom i prah šećerom. Krem nanesite preko podloge i sve hladite još najmanje sat vremena. U međuvremenu, džem razredite sa malo vode u šerpi i zagrejte, potom mu dodajte želatin rastopljen u malo vode. Kada se ohladi, prelijte preko torte i hladite još nekoliko sati.
Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.
Kevin Panter spreman za Željkove zamke! Intervju: Tek kad odeš shvatiš šta si ostavio
Monako - Crvena zvezda uživo: Petrušev dominira, crveno-beli sve bliži iznenađenju!
Obrt u slučaju Zvezdine mete Motlija: FIBA zabranila raskid ugovora, poznato i zašto
"Real Madrid i Partizan su dva najveća razočaranja za sada": Litvanski novinar oštro o crno-belima u Evroligi
Željko Obradović prekinuo trening Partizana: Odmah objasnio o čemu se radi