Ukoliko volite palačinke, a postite, evo sjajnog recepta za najomiljeniju poslasticu ne samo dece, već i odraslih.
Prethodno pričitajte nekoliko saveta kako da ova poslastica bude meka a ne gumena, kao i kako da se ne lepi za tiganj.
Sastojci:
1 l tople vode
500 g brašna
1 kašičica praška za pecivo
1 kašičica sode bikarbone
1 kašika šećera
prstohvat soli
6 kašika ulja
Priprema:
Pomešati brašno, prašak za pecivo, sodu, šećer i so. Izmešati, pa doliti ulje, pa postepeno sipati vodu i mutiti da nema grudvica. Kutlačom zahvatati smesu i izliti na nauljen tiganj i pržiti palačinke.
Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.
Partizan izgubio uz zvuk sirene! Opet nije ušla kada je bilo najvažnije, serija poraza sve duža!
Navijač u dresu Barselone ušao na Marakanu: Delije sa kapuljačama mu odmah prišle, evo kako se sve završilo
Da li je vreme za alarme u Partizanu? Četiri uzastopna poraza u Evroligi, a najteže tek dolazi
"Došli su na odmor, ali idu kući sa porazom" Trener Pariza peckao Grobare zbog poraza za infarkt
Ovako je Partizan izgubio utakmicu u Parizu: Katastrofalna greška Marinkovića na 100 sekundi do kraja!