Ukoliko volite palačinke, a postite, evo sjajnog recepta za najomiljeniju poslasticu ne samo dece, već i odraslih.
Prethodno pričitajte nekoliko saveta kako da ova poslastica bude meka a ne gumena, kao i kako da se ne lepi za tiganj.
Sastojci:
1 l tople vode
500 g brašna
1 kašičica praška za pecivo
1 kašičica sode bikarbone
1 kašika šećera
prstohvat soli
6 kašika ulja
Priprema:
Pomešati brašno, prašak za pecivo, sodu, šećer i so. Izmešati, pa doliti ulje, pa postepeno sipati vodu i mutiti da nema grudvica. Kutlačom zahvatati smesu i izliti na nauljen tiganj i pržiti palačinke.
Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.
Zvezda u drami pobedila Partizan i odbranila Kup: Mekintajer doneo petu "Žućkovu levicu" u nizu
Da li je ovo ključni detalj finala Kupa Radivoja Koraća? Snimak otkriva zašto je Obradović pobesneo
"Nisu igrači odlučili finale, znamo svi o čemu pričamo": Obradović siguran da je i navijačima Partizana jasno
"Ako se bilo šta loše desi, odgovorni su Partizanov predsednik i trener": Čović se još jednom oglasio pred meč
Završen protest studenata u Kragujevcu: Petnaestočasovne blokade pod nazivom "Sretnimo se na Sretenje"