Nema osobe koja ne voli palačinke. Slane, slatke, deblje ili tanje, svako ih priprema i filuje kako voli, ali nešto što najviše nervira kad je reč o pečenju, jeste kada se lepe za tiganj.

Iskusne domaćice znaju za "foru" da u testo dodaju ulje, a i pre pečenja par kapi u tiganj. Ali, često se dešava  da se i pored roga opet lepe. Ključ je u meri.

Evo šta treba da radite. Iskusne domaćice su na forumuma za razmenu recepata u kulinarskih saveta podelile svoje tajne.

Ako pečete u teflonu, ipak stavite par kapi ulja na početku, pa ulje dodajte posle svake 3-4 ispečene palačinke.

A ako pečete u običnom tiganju testo sipajte u vrelo ulje, pa kada je pečeno sa jedne strane, nožem odvojte sa strane i prevrnite je, pa dopecite sa druge strane.

A da bi bile meke, ali ne i "gumene", sipajte mlako mleko i umutite malo gušće testo. Na kraju dodajte šolju vrele vode da bi bile vazdušaste i obavezno mutite mikserom testo.

Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.