Nema osobe koja ne voli palačinke. Slane, slatke, deblje ili tanje, svako ih priprema i filuje kako voli, ali nešto što najviše nervira kad je reč o pečenju, jeste kada se lepe za tiganj.
Iskusne domaćice znaju za "foru" da u testo dodaju ulje, a i pre pečenja par kapi u tiganj. Ali, često se dešava da se i pored roga opet lepe. Ključ je u meri.
Evo šta treba da radite. Iskusne domaćice su na forumuma za razmenu recepata u kulinarskih saveta podelile svoje tajne.
Ako pečete u teflonu, ipak stavite par kapi ulja na početku, pa ulje dodajte posle svake 3-4 ispečene palačinke.
A ako pečete u običnom tiganju testo sipajte u vrelo ulje, pa kada je pečeno sa jedne strane, nožem odvojte sa strane i prevrnite je, pa dopecite sa druge strane.
A da bi bile meke, ali ne i "gumene", sipajte mlako mleko i umutite malo gušće testo. Na kraju dodajte šolju vrele vode da bi bile vazdušaste i obavezno mutite mikserom testo.
Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.
Partizan izgubio uz zvuk sirene! Opet nije ušla kada je bilo najvažnije, serija poraza sve duža!
Navijač u dresu Barselone ušao na Marakanu: Delije sa kapuljačama mu odmah prišle, evo kako se sve završilo
Da li je vreme za alarme u Partizanu? Četiri uzastopna poraza u Evroligi, a najteže tek dolazi
"Došli su na odmor, ali idu kući sa porazom" Trener Pariza peckao Grobare zbog poraza za infarkt
Ovako je Partizan izgubio utakmicu u Parizu: Katastrofalna greška Marinkovića na 100 sekundi do kraja!