Jednostavni kolači koje može da pripremi i potpuni početnik super su izbor ako nemate mnogo vremena (ili živaca) za komplikovane recepte.

Ovaj recept zasniva se na lako dostupnim sastojcima koje svi imamo u kuhinji, a priprema je veoma laka - izmerite, pomešajte i ubacite u rernu! Posebnu draž daje mu slatka bela glazura. Ne propustite ni čokoladni kolač bez brašna i krofnice od samo dva sastojka!

Sastojci:

300 grama brašna
50 grama šećera
150 grama maslaca
Kašičica praška za pecivo
Šolja smrznutog voća
100 mililitara pavlake za kuvanje
2 jaja
Kašičica ekstrakta vanile
2 kašike mleka

Za glazuru:
100 grama prah šećera
2 kašike pavlake za kuvanje
Kašičica ekstrakta vanile

Priprema:

Pomešajte brašno, šećer i prašak za pecivo. Dodajte maslac isečen na kockice i rukama pomešajte, pa dodajte jaja, pavlaku i ekstrakt vanile. Mesite dok ne dobijete lepljivo testo, stavite ga u frižider na dvadesetak minuta. Za to vreme zagrejte rernu na 190.

Testo razvijte na dve deblje polovine, na donju poređajte voće, prekrijte gornjom i isecite trouglove. Malo im pritisnite ivice da se ne bi otvarali, premažite ih mlekom i zapecite u rerni oko 15-20 minuta. Za to vreme prokuvajte pavlaku sa šećerom i vanilom, i ohlađene kolače prelijte tom glazurom.

Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.