Keksići od meda savršeni kao posluženje uz čaj i kafu u zimskom danima. Pripremite ih danas i mirni ste narednih nedelju dana, jer jako dugo ostaju sveži. 

Sastojci:

500 g mekog brašna

120 g putera

4 supene kašike meda

190 g mlevenog šećera

2 jaja

1 kafena kašičica cimeta

1/2 kafene kašičice sode bikarbone

Glazura:

3 belanceta

400 g šećera u prahu

2 kašičice limunovog soka

Priprema:

Puter penasto umutiti sa šećerom i dodati jaja, med i mutiti dalje. Pomešati sodu i začne sa malo brašna i dodati u masu. Umesiti testo uz dodavanje brašna. Ostaviti u frižideru da se dobro ohladi. Hladno testo razvući na pobrašnjenoj podlozi i vaditi oblike modlicama. Peći u rerni zagrejanoj na 175 stepeni C, 10-12 minuta. Šećerna glazura: Čvrsto umutiti šećer u prahu, belanca i  limunov sok. Po želji dodati jestive boje i četkicom premazati medenjake. 

Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.