Čak i manje vešte kuvarice briljiraće sa ovim receptom. Torta koja je oduševila osam miliona ljudi na Internetu priprema se lako, i što je najvažnije - ne peče se.
Sastojci su jeftini, a većinu već imate u svom domu, a ukus je nezaboravno kremast...
Sastojci:
250 g brašna
150 g putera
80 g šećera
Fil:
500 ml tečne pavlake
2 jajeta
150 g šećera
2 kašike brašna
vanilin šećer
Priprema:
Podloga: Pomešati šećer i brašno i u to narendati puter. Rukama umesiti da se dobije mrvičasta smesa. U zagrejanom tiganju, bez dodatka ulja, 10 minuta pržiti ovu smesu da dobije finu tamnozlatnu boju.
Fil: U činiji razbiti dva jajeta, dodati šećer, pa ručno mutiti da se rastopi. Dodati brašno, tečnu pavlaku i vanilin šećer i umutiti. Kuvati na srednjoj vatri oko 2 minuta. Mikserom umutiti puter, po potrebi dodati malo fila da se lakše rastopi, pa sjediniti sa ostatkom fila.
Kalup sa pokretnim stranicama obložiti prozirnom folijom (samo stranice). Na dno rasporediti četvrtinu podloge, staviti trećinu fila, pa nastaviti sa ređanjem - na vrhu treba da bude podloga. Staviti u frižider na 7-8 sati, da se ohladi i dobro stegne. Skinuti stranice kalupa i ukloniti foliju, a tortu po želji posuti kokosovim brašnom.
Poraz Zvezde i čarke na kraju: Crveno-beli sjajno krenuli pa se skroz ugasili
Posle ovog poraza Zvezda je potonula: Efes izbacio crveno-bele iz plej-of slike, pogledajte tabelu Evrolige!
"Krenuli smo dobro, a onda se desio kolaps!": Sferopulos video dva različita tima, zato je Zvezda izgubila
Partizan pronašao novog trenera: Vraća se u Humsku čovek čiju "bombu" pamti Zvezda?
"Sav javni prevoz u Beogradu će biti besplatan": Šapić najavio veliku promenu od 1. januara