Čak i manje vešte kuvarice briljiraće sa ovim receptom. Torta koja je oduševila osam miliona ljudi na Internetu priprema se lako, i što je najvažnije - ne peče se.
Sastojci su jeftini, a većinu već imate u svom domu, a ukus je nezaboravno kremast...
Sastojci:
250 g brašna
150 g putera
80 g šećera
Fil:
500 ml tečne pavlake
2 jajeta
150 g šećera
2 kašike brašna
vanilin šećer
Priprema:
Podloga: Pomešati šećer i brašno i u to narendati puter. Rukama umesiti da se dobije mrvičasta smesa. U zagrejanom tiganju, bez dodatka ulja, 10 minuta pržiti ovu smesu da dobije finu tamnozlatnu boju.
Fil: U činiji razbiti dva jajeta, dodati šećer, pa ručno mutiti da se rastopi. Dodati brašno, tečnu pavlaku i vanilin šećer i umutiti. Kuvati na srednjoj vatri oko 2 minuta. Mikserom umutiti puter, po potrebi dodati malo fila da se lakše rastopi, pa sjediniti sa ostatkom fila.
Kalup sa pokretnim stranicama obložiti prozirnom folijom (samo stranice). Na dno rasporediti četvrtinu podloge, staviti trećinu fila, pa nastaviti sa ređanjem - na vrhu treba da bude podloga. Staviti u frižider na 7-8 sati, da se ohladi i dobro stegne. Skinuti stranice kalupa i ukloniti foliju, a tortu po želji posuti kokosovim brašnom.
Haos na kraju i poraz Crvene zvezde: Teo promašio za produžetak, sudije u prvom planu!
Partizan želi da prekine crni niz: Istorijski susret slavnih trenera, ne zna se kome je pobeda potrebnija
Ognjen Dobrić nestao iz ekipe Zvezde: Janis Sferopulos ne računa na "vojnika" crveno-belih
Predrag Mijatović podigao ton: Kakve veze ima Vučić s krizom u Partizanu?!
Ogromna greška sudija na štetu Crvene zvezde: Najbitniji poeni na meču nije trebalo da važe!