Noćna mora svake domaćice kada sprema tortu jeste trenutak kada izvadi patišpanj iz rerne a on "padne", odnosno splasne.
I pored praška za pecivo koji se koristi u pripremi i čini da testo lepo naraste dok se peče, ova situacija se često dešava i najiskusnijima.
Kako sprečiti ovu pojavu, objasnio je šef restorana "Christian", Kristijan Lorencini. Jedan genijalan a tako jednostavan trik neće dozvoliti testu da padne.
"Nakon pečenja patišpanja, kada se izvadi iz rerne, treba ga prevrnuti na tacnu. Pustite ga da se tako ohladi. Na taj način ćete izbeći da splasne, već će ostati penast i vazdušast", kaže proslastičar.
Slična situacija može da se desi i sa filom, a i u tom slučaju postoji trik koji pomaže.
Jovanović spasao Partizan: Odbranio penal, "zaključao" gol i sačuvao tri boda za kraj godine!
Prvo oglašavanje Čede Jovanovića o razvodu: "Nešto se čoveku desi što ne može da sanja, ja sam to doživeo "
Ovo je trudna verenica ubijenog Nikole iz Kaluđerice: Napadači pucali kroz prozor, čula se vriska i škripa guma
Lalatović skočio na Dudića, novinari sprečili tuču! Pogledajte haos posle utakmice u Novom Sadu
Mondo ukrštenica za 22. decembar: Jutarnja zabava i "razgibavanje" mozga!