Znate kako u restoranu kada naručite jelo, a za koje vam je potrebno minimum 45 minuta da spremite, konobari vam ga isporuče za 10-15 minuta?
Postoji fora koju koriste vrsni kuvari, a koja ubrzava pripremu jela. Trik koji malo koja domaćica zna odnosi se na vreme dodavanja začina.
Većina kuvarica voli da što pre posoli i pobiberi jelo kako bi sastojci dobro upili začine i hrana bila ukusnija.
Međutim, to je velika greška. Upravo zato se hrana mnogo duže sprema.
"Kada pripremate čorbe i variva, povrće solite i dodajete mu začine na samom kraju kuvanja. To je zato što so čini da povrće ’oteža’ što produžava vreme kuvanja jelu", kaže šef poznatog restorana "Goodman".
Poraz Zvezde i čarke na kraju: Crveno-beli sjajno krenuli pa se skroz ugasili
Posle ovog poraza Zvezda je potonula: Efes izbacio crveno-bele iz plej-of slike, pogledajte tabelu Evrolige!
"Krenuli smo dobro, a onda se desio kolaps!": Sferopulos video dva različita tima, zato je Zvezda izgubila
Partizan pronašao novog trenera: Vraća se u Humsku čovek čiju "bombu" pamti Zvezda?
"Sav javni prevoz u Beogradu će biti besplatan": Šapić najavio veliku promenu od 1. januara