Krompir je jedna od namirnica koja se u Srbiji najčešće jede, a pripremamo ga zaista na različite načine. Kada vam zatreba ideja za ručak ili večeru, koja se pritom i brzo sprema, pripremite ga na ovaj način.

Sastojci:

Tri krompira

Tri jaja

100 mililitara ulja

100 mililitara mleka

100 grama brašna

Kesica praška za pecivo

Prstohvat soli

Prstohvat bibera

Priprema:

U posudu srednje veličine razbijte jaja, dodajte so i biber, pa umutite. Zatim dodajte brašno, dobro izmešajte, sipajte prašak za pecivo i mleko, pa ponovo izmešajte. Dodajte 50 mililitara ulja i još jednom promešajte da se sve sjedini.

U međuvremenu, krompir iseckajte na kockice, preostalo ulje zagrejte u tiganju, pa propržite. Posolite i pobiberite, povremeno promešajte da ne zagori.

U krompir dodajte smesu sa jajima koju ste prethodno pripremili, poklopite i ostavite na vatri srednje jačine nekoliko minuta, dok površina ne postane čvršća, poput palačinke. Zatim okrenite na drugu stranu, poklopite i još malo pržite, da dobije zlatnu boju.

Izvadite krompir palačinku iz tiganja, isecite i uživajte u ukusnom obroku.

(MONDO)