
- 400 gr keksa
- 200 gr maslaca
- 1 kašika soka od narandže
- 500 gr sira za torte
- 300 gr slatke pavlake
- 150 gr šećera u prahu
- 125 gr bele čokolade
- 1 želatin
- aroma vanile
- 500 gr šumskog voća
- preliv za torte
Priprema:
Smesa za koru:
Sameljite keks, dodajte maslac i kašiku soka od narandže, a zatim mešajte dok se svi sastojci ne sjedine. Smesu stavite u kalup i ostavite da se hladi u frižideru oko 30 minuta.
Fil:
Sir stavite u veću posudu, dodajte aromu vanile, šećer u prahu i to dobro izmešajte. Istopite na pari belu čokoladu i polako je sipajte u smesu sa sirom. Promešajte i stavite u frižider da se hladi 20 minuta. Kada se ohladi, u smesu dodajte slatku pavlaku. Želatin pripremite prema uputstvu na kesici, a zatim ga sipajte u ovaj kremasti fil.
Smesu sa keksom koju ste pripremili premažite filom, odozgo rasporedite voće i stavite preliv za torte.
Ostavite preko noći u frižideru, skinite kalup i poslužite!