Potrebno za kolač:

- 2 čaše kiselog mleka (sa većim proventom masnoće)

- 2 čaše (od kiselog mleka) brašna

- 2 čaše (od kiselog mleka) šećera

- 2 kašike kakaa

- 2 kašičice sode bikarbone ili pola kesice praška za pecivo

Priprema:

U dublji posudu stavite sve sastojke redom i dobro umutite mikserom. Sipajte u pomazan pleh i pecite na 200 stepeni Celzijusovih oko 20 minuta, proverite nožem da li je testo pečeno, tako što ćete vrh ubosti u sredinu kolača. Ukoliko je pečeno, vrh će bit suv i čist. Nije potrebno prethodno zagrejati rernu.

Potrebno za glazuru:

- 100 grama čokolade za kuvanje

- 100 grama margarina

- 6 kašika mleka

- 3 kašike šećera

Priprema:

Istopite sve sastojke i vruću glazuru sipajte preko prohlađenog testa.

Služite kada se skroz ohladi.