Potrebno za kolač:
- 2 čaše kiselog mleka (sa većim proventom masnoće)
- 2 čaše (od kiselog mleka) brašna
- 2 čaše (od kiselog mleka) šećera
- 2 kašike kakaa
- 2 kašičice sode bikarbone ili pola kesice praška za pecivo
Priprema:
U dublji posudu stavite sve sastojke redom i dobro umutite mikserom. Sipajte u pomazan pleh i pecite na 200 stepeni Celzijusovih oko 20 minuta, proverite nožem da li je testo pečeno, tako što ćete vrh ubosti u sredinu kolača. Ukoliko je pečeno, vrh će bit suv i čist. Nije potrebno prethodno zagrejati rernu.
Potrebno za glazuru:
- 100 grama čokolade za kuvanje
- 100 grama margarina
- 6 kašika mleka
- 3 kašike šećera
Priprema:
Istopite sve sastojke i vruću glazuru sipajte preko prohlađenog testa.
Služite kada se skroz ohladi.
Tužna partija Partizana: Navijači promrzli i nisu videli ama baš ništa!
Kraj serije "Sablja": Večeras gledamo finale trilera o ubistvu premijera Zorana Đinđića, evo šta nas očekuje
Temperatura pada na -15 stepeni! Čubrilo otkrio detaljnu prognozu za zimu, evo kada će u Srbiji biti najhladnije
Srbija i Aleksa pregazili Dansku u Beogradu: Sad smo na Evropskom prvenstvu!
Kakav debakl Hrvatske u košarci, i to od Bosne! Odlazak na Eurobasket će biti nemoguća misija