Potrebno (za četiri testa prečnika 20 cm):

- 300 g oštrog belog brašna, uz mali dodatak za posipanje

- Kašičica kvasca.

- 1 i po kašičica sol.

- Kašičica cimeta.

- 175 ml mlake vode.

- Kašičica maslinovog ulja.

Potrebno za čokoladni nadev:

- 300 ml pudinga od vanile.

- 60 g mlečne čokolade.

- 60 g crne čokolade

- 100 g pločica (mrvica) od bele i crne čokolad

- Šećer u prahu za posipanje (nakon pečenja pice, po izboru).

Priprema:

Umesiti testo od navedenih sastojaka i ostaviti sat vremena da odstoji. Nakon toga, podeliti ga na četiri dela i svaki deo razvući da podloga za picu bude što tanja.  Premazati testo pudingom u tankom sloju i posuti ga izlomljenom čokoladom. Peći 15 minuta na 250 stepeni.

Ako vam se dopada ovaj recept obavezno posetite izložbu "Crno i belo - priča o čokoladi" koja je u Prirodnjačkom muzeju u Beogradu otvorena do marta 2014. Osim što ćete tamo super da se provedete i da saznate mnogo zanimljivih činjenica u vezi sa čokoladom, možete da dobijete još ovakvih i sličnih recepata koje je osmislila Ivana Popović, poznatija kao blogerka - MALIIV.