Potrebno vam je:

tri limuna srednje veličine

1 ¼ šolje šećera

125 grama putera na sobnoj temperaturi

dva jaja

jedna šolja brašna u koju ćete dodati pola kafene kašičice soli i 1 ½ kašičicu praška za pecivo

dve supene kašike mleka

šlag za serviranje

Priprema:

Zagrejte rernu na 160-180 stepeni, sa uključenim ventilatorom. Zagrejte tepsiju za kolače ili proju sa šest rupa, srednje zapremine (3/4 šolje), pomogućstvu onu za koju se kolači "ne lepe". Jedan limun isecite na kolutove debljine oko dva, tri milimetra, ili što tanje možete. Na tanjir stavite dve supene kašike šećera. Uvaljajte kriške limuna u šećer, a zatim ih stavite u modlu za kolače.

Izrendajte dve kašičice kore limuna, a preostale limunove iscedite. Mikserom umutite puter, ½ šolje šećera i izrendanu koru limuna dok masa ne postane laka i ujednačeno svetložuta. Dodajte dva žumanca, jedno po jedno, miksirajući sve vreme. Operite žice, pa u drugoj posudi umutite belanca u čvrst sneg.

U smesu putera i žumanaca dodajte brašno, jednu kašiku soka od limuna i mleko. Mešajte dok se smesa ne sjedini. Koristeći veliku metalnu kašiku pažljivo dodajte sneg od belanaca. Zatim dobijenu smesu rsporedite u tepsiju. Poravnajte gornju površinu i pecite dvadesetak minuta. Proverite čačkalicom da li su kolačići pečeni (ako jesu, čačkalica kojom ste ih bocnuli će biti čista kad je izvučete). Ostavite ih još desetak minuta u tepsiji.

U međuvremenu, preostali šećer i 1/3 šolje soka od limuna zagrejte u šerpi na umerenoj vatri. Kuvajte, neprestano mešajući 3, 4 minuta, dok se sav šećer ne istopi, a kad smesa dođe do tačke ključanja, smanjite vatru. Neka se kuva jo 4, 5 minuta, dok ne dobijete gust sirup. Polovinom sirupa zalijte kolače i ostavite ih da se prohlade. Servirati toplo, sa preostalim sirupom i šlagom.

Najnovije i najzanimljivije vesti iz sveta zabave, kulture, muzike, filma, lifestyle, putovanja i seksualnosti pratite na našoj Facebook stranici - MONDO Zabava, kao i na Twitteru @Mondo_zabava.