![](/img/placeholders/placeholder-mondo.png)
POTREBNO:
– 1,5 kilograma crvenih paprika
– 1,5 kilograma paradajza
– glavica belog luka
– veza peršuna
– 2 ljute papričice ( po želji )
– pola šolje maslinovog ulja (čaša od kiselog mleka)
– sok od jednog limuna
– 20 grama soli
PRIPREMA:
Paradajz oljuštiti i iseći na manje komade. U veću šerpu sipati ulje, ringlu podesiti na srednju temperaturu. Kad se ulje zagreje sipati paradajz u šerpu i ostaviti da se krčka uz povremeno mešanje.
Papriku očistiti od semenki i iseći na manje komade. Peršun, ljutu papriku, beli luk iseckati što sitnije. Pripremiti so i sok od limuna.
Nakon 30 minuta krčkanja paradajza, dodati sve sastojke osim crvene paprike. Promešati nekoliko puta i nastaviti kuvanje uz povremeno mešanje. Nakon 10 minuta dodati crvenu papriku i kuvati još 40 minuta.
Od vrste paradajza i paprika, od toga koliko tečnosti sadrže u sebi zavisi, da li ćete pindžur kuvati duže ili kraće, ali u proseku treba oko sat i po.
(Recept preuzet sa sajta: Hrono kuhinja)
Zvezda u drami pobedila Partizan i odbranila Kup: Mekintajer doneo petu "Žućkovu levicu" u nizu
Da li je ovo ključni detalj finala Kupa Radivoja Koraća? Snimak otkriva zašto je Obradović pobesneo
"Nisu igrači odlučili finale, znamo svi o čemu pričamo": Obradović siguran da je i navijačima Partizana jasno
"Ako se bilo šta loše desi, odgovorni su Partizanov predsednik i trener": Čović se još jednom oglasio pred meč
"Tebe i takvih kao ti se niko ne plaši, Partizan ima preča posla od Kupa": Mijailović oštro odgovorio Čoviću