Pita od spanaca i pirinica recept.html

  • Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Kuhinja

Večerajte pitu od spanaća i pirinča

Autor mondo.rs
Autor mondo.rs

Ako volite spanać, onda će vam se ova pita definitivno dopasti, a i lako se sprema, pa možete već večeras uživati u ovom receptu sa svojom porodicom.

Spanać su u Evropu doneli Arapi u 11. veku, a smatra se da je u pitanju namirnica koja smanjuje rizik od dijabetesa.

Pa, što ne biste onda probali da napravite ovu pitu od spanaća i pirinča - ne može da "omane"!

Sastojci za četiri do šest osoba:

500 grama svežeg spanaća

250 grama pirinča (beli ili žuti, mada je žuti zdraviji i bogatiji mineralima)

so i biber

mala glavica crnog luka

20 grama putera (neka vam se nađe još malo za posluživanje)

tri jaja

50 grama parmezana

oraščić

šaka prezli

Način pripreme:

1. Očistite i operite spanać u hladnoj vodi, a onda ga tako mokrog stavite u lonac prekriven poklopcem i skuvajte na niskoj vatri (bez dodatne vode) dok se ne osuši. Nakon toga ga stavite u cediljku i ostavite da se osuši u potpunosti.

2. Pirinač kuvajte u zasoljenoj vodi deset minuta i potom iscedite.

3. Oljuštite i iseckajte crni luk, a onda ga u ispržite u u većem tiganju zajedno sa puterom i prstohvatom soli dok ne bude mekan i zlatne boje. Uzmite makaze da isečete spanać, a onda ga zajedno sa pirinčem dodajte u tiganje sa lukom i puterom.

4. Sklonite tiganj sa ringle i pustite da se ohladi malo, pa onda u tu smesu dodajte izmućkana jaja, parmezan, oraščić, biber i malo soli ukoliko ocenite da je potrebno.

5. Ovalni pleh obložite puterom i pospite prezle. Smesu iz tiganja prebacite u pleh, a onda je izravnajte zadnjom stranom kašike. Stavite u rernu na 200 stepeni Celzijusovih i gledajte kako se boja menja u narednih 25 minuta. Kada vidite da je pita očvrsnula i dobila zlatnu boju, to znači da je gotova i spremna za posluživanje.

Javite nam da li vam se svidelo!

Komentari 54

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Maza

Hahahaha...

Nikola za Hanu

Napisao sam..

Nikola za Hanu

Ali vise volim tebeee..

MONDO IZDVOJENO

Inicijalizacija u toku...
loader