Stručnjaci za hranu upozoravaju na sledeće namrinice i jela koja ne bi trebalo da grejete u mikrotalasnoj rerni:
Pica
Verovali ili ne, mnogo je onih koji picuviše vole sutadan, kada je hladna, ali ako vi ne spadate među njih, onda je ugrejte u klasičnoj rerni na 200 stepeni Celzijusovih dok kačkavalj ne počne da se topi i korica postane hrskava.
Pasta
Ako je u pitanju samo testenina bez soseva, onda vam je posao lak - stavite je u šerpu sa ključalom vodom na 30 do 45 sekundi.
U slučaju da je pasta sa sosom od paradajza, možete je zagrejati u šerpi ili na tiganju, na srednjoj vatri i dodati malo vode ako se sos previše zgusnuo.
Ukoliko je testenina sa sosom na bazi ulja ili kremastih proizvoda, onda je potrebno da stavite jelo u šerpu ili tiganj, dodate malo ulja, i ugrejete na srednjoj vatri uz neprestano mešanje.
Pomfrit
Podgrevanje pomfrita je generalno užasno zato što je teško to učiniti, a da se ne promeni ukus i tekstura krompira.
Preporučuje se da u tom slučaju zagrejete ulje u tiganju dok ne počne da "cvrči", a onda stavite pomfrit na nekoliko minuta. Nakon toga, ostavite ih da se iscede od ulja na papiru.
Najnovije i najzanimljivije vesti iz sveta zabave, kulture, muzike, filma, lifestyle, putovanja i seksualnosti pratite na našoj Facebook stranici -MONDOZabava, kao i na Twitteru@Mondo_zabava.
Vezenkov zabija nož u leđa Bugarima: Bomba u Eurobasket 2025, MVP Evrolige menja reprezentaciju?
Temperatura pada na -15 stepeni! Čubrilo otkrio detaljnu prognozu za zimu, evo kada će u Srbiji biti najhladnije
Beograđanka za dva meseca dobila 3 kazne: Otkrivamo na kojim se sve lokacijama na auto-putevima meri brzina
Zvezdin Amerikanac hitno reagovao na pomen otkaza Sferopulosu: Šuter crveno-belih se oglasio na Instagramu
Igrao za Zvezdu i rekao najskuplje "ne" u istoriji evro-košarke! Jedan čovek mu se sada smeje zbog 12 miliona