"Sedim i gledam slike u kompjuteru. I naletim na kačamak. I shvatim da je, pored sendviča ujutru, ovakav doručak najlakše spremiti. I najbrže. Posebno ako ste na odmoru, nećete da se vraćate starim navikama, a nećete ni da trošite mnogo vremena za kuhinju. A opet nije nešto što ne valja. Sočna hrana, koja se jede na kašiku, za mene ima posebnu draž. A još ako je kajmak u igri...", piše Ana Ćubela na svom blogu Hrono kuhinja

"Za kačamak nikad ne koristim ražano brašno, ili ono od spelte, nekako su mi ta brašna za peciva. Ali rado stavljam heljdino, ječmeno, ovseno i proseno integralno brašno. Naravno, najviše volim onaj od ječmenog, ali u poslednje vreme često mešam brašna pa stavim po kašiku ili dve od svakog. Samo ne preterujem sa količinama ovsenog i prosenog jer gorče."



Stavite vodu u šerpicu, malo soli i kada vodi provri smanjite temperaturu i dodajete o brašno ali postepeno, dok neprestano mutite kašikom, varjačom ili mutilicom.

Kada dobijete željenu gustinu, još malo smanjite vatru i ostavite kačamak da se krčka minut, dva, ali mešajte i dalje.

"Na samom kraju volim da dodam puter. Ali onda kada ne ide kajmak, kada je on tu, puter nema šta da se meša. Količine birate prema sebi. Moja količina za jutro je 4 ili 5 decilitara vode i 6 do 7 kašika brašna. Volim kačamak sa svim i svačim, ali najviše sa slaninom i kajmakom. Volim da naseckam slaninu na kockice."

Najnovije i najzanimljivije vesti iz sveta zabave, kulture, muzike, filma, lifestyle, putovanja i seksualnosti pratite na našoj Facebook stranici - MONDO Zabava, kao i na Twitteru @Mondo_zabava.