Isprobajte ovaj jednostavan recept za pripremu pilećih bataka!
Sastojci:
6 pilećih bataka
Soli i bibera po ukusu
Kašičica sušenog origana
3 čena belog luka, sitno iseckana
Tri limuna
Dve kašike maslinovog ulja
Pola glavice luka, sitno iseckanog
Šolja pirinča
600 mililitara pileće supe iz kocke
Kašika svežeg origana, sveže iseckanog
Šolja zelenih maslina
Pola šolje fete, iseckane na kockice
Svež peršun, sitno iseckan
Priprema:
Rernu zagrejte na 200 stepeni. Pileće batake posolite i pobiberite po ukusu. U manjoj činiji pomešajte sušeni origano, čen belog luka i narendanu koricu jednog limuna, pa mešavinu utrljajte u meso.
Maslinovo ulje zagrejte u posudi koja sme u rernu, stavite piletinu, tako da strana sa kožicom bude na dnu i pecite 7 do 9 minuta ili dok piletina ne počne da rumeni, a onda meso stavite na tanjir. U ulje preostalo od prženja dodajte sitno iseckan crni luk i dva čena belog luka, pa dinstajte dok ne postane zlatnožut. Umešajte pirinač, pa propržite jedan minut.
Dodajte pileću supu i ostavite da proključa. Umešajte svež origano i sok jednog limuna, a preostala dva limuna isecite na kolutove i ostavite sa strane.
Pileće batake stavite u pirinač, tako da kožica bude s gornje strane, pa posudu prebacite u rernu i pecite dok pirinač ne upije svu tečnost, a meso ne bude sasvim kuvano, oko 20 do 25 minuta.
Na meso stavite kolutove limuna, pa pojačajte rernu na 250 i ostavite meso oko tri minuta, da se napravi lepa korica.
Kad se ispeče, dodajte masline i feta sir iseckan na kockice, ukrasite svežim peršunom i služite toplo.