Ova pita garantovano popravlja raspoloženje.
Sastojci:
Pola kilograma tankih kora za pitu
Dve kašike šećera
Pola kilograma zrelih breskvi
Litar mleka
Dve kesice pudinga od vanile
Ulje
Šećer u prahu za posipanje
Sladoled od vanile
Priprema:
Puding skuvajte prema uputstvu, a breskve operite i isecite na kockice.
U pleh stavite papir za pečenje, a rernu uključite na 200 stepeni.
Kore slažite po tri, malo ih poprskajte uljem, filujte pudingom i breskvama isečenim na kockice, pa smotajte "štrafte" pite. Kad potrošite ceo fil, stavite u prethodno zagrejanu rernu i pecite oko pola sata ili dok ne porumeni.
Kad se pita ispeče, pokrijte je krpom, ostavite da se ohladi pa secite i služite posuto šećerom u prahu, ili uz malo sladoleda od vanile.
Imate li vi neki dobar recept za kolače sa breskvama? Pišite nam.