Ako ste početnik u kuhinji, a voleli biste da se oprobate u pripremi slatkiša, predlažemo vam ovaj laki recept.
Nemate šta da pogrešite, pratite korak po korak i servirajte ukusno pečeno voće sa sladoledom!
Sastojci:
Četiri velike breskve
Kašičica ekstrakta vanile
Pola kašičice cimeta
Dve kašike meda
Dve kašike maslaca
Sladoled od vanile
Priprema:
Zagrejte rernu na 180 stepeni. Breskve pažljivo prepolovite i izvadite im košticu.
Poređajte ih na pleh, tako da im otvor bude gore. U šerpici na srednjoj vatri istopite maslac, dodajte mu med, vanilu i cimet, i zagrevajte dok ne postane tečan, ne mora da potamni.
Pažljivo prelijte breskve maslacem i začinima, i pecite u rerni 10-15 minuta. Servirajte ih tople, uz sladoled od vanile.
Koji je vaš omiljeni desert sa breskvama? Recite nam u komentarima!
Crvena zvezda promenila grb: "Ovo je jedinstven slučaj u Srbiji i regionu!"
"Pričali da sam lud, ali oni nisu čuli Željka!": Panter otkrio, evo zašto je izabrao Partizan, a ne Evroligu!
Ludilo večitog derbija je već počelo: Navijači okupirali blagajne, svi hoće da gledaju Zvezda-Partizan!
Sve stoji u Beogradu! Totalni kolaps, evo gde su najveće gužve
"Rusija ima pravo da uzvrati oružjem za masovno uništenje": Užasne pretnje Medvedeva, spominje Treći svetski rat