Ideja za ručak: Ukusan i krckav pečeni krompir sa sirom i slaninicom

Ako vam je dosadio "običan" pečeni krompir, evo dobrog recepta.

U Srbiji se krompir jede često, ali uglavnom se držimo nekoliko uobičajenih načina spremanja. Ako želite da probate nešto novo, ovo je recept za vas!

Sastojci:

Četiri veća krompira

Tri kašike maslinovog ulja

Pola kašičice belog luka u prahu

So i biber po ukusu

200 grama rendanog čedar sira

Šest listića slanine

Dve kašičice seckanog vlašca

Četiri kašičice kisele pavlake (opciono)

Priprema:

Zagrejte rernu na 220 stepeni, a pleh obložite alumunijumskom folijom.

Odsecite gornji deo krompira (po dužini), a zatim ga izbockajte nožem, pa poređajte na pleh.

U manjoj posudi pomešajte maslinovo ulje i beli luk u prahu, pa tom mešavinom namažite krompir sa gornje strane i pospite biberom i solju. Pecite oko 30 minuta. Izvadite krompir iz rerne, opet ga premažite istom mešavinom i pecite još 30 minuta ili dok krompir ne omekša.

Po krompiru zatim pospite sir, pa pecite još desetak minuta. Kada izvadite krompir iz rerne, pospite sitno seckanom slaninom i vlašcem. Po želji možete da stavite odozgo i kašičicu kisele pavlake.

Imate li vi neki dobar recept? Pišite nam u komentarima!