U Srbiji se krompir jede često, ali uglavnom se držimo nekoliko uobičajenih načina spremanja. Ako želite da probate nešto novo, ovo je recept za vas!
Sastojci:
Četiri veća krompira
Tri kašike maslinovog ulja
Pola kašičice belog luka u prahu
So i biber po ukusu
200 grama rendanog čedar sira
Šest listića slanine
Dve kašičice seckanog vlašca
Četiri kašičice kisele pavlake (opciono)
Priprema:
Zagrejte rernu na 220 stepeni, a pleh obložite alumunijumskom folijom.
Odsecite gornji deo krompira (po dužini), a zatim ga izbockajte nožem, pa poređajte na pleh.
U manjoj posudi pomešajte maslinovo ulje i beli luk u prahu, pa tom mešavinom namažite krompir sa gornje strane i pospite biberom i solju. Pecite oko 30 minuta. Izvadite krompir iz rerne, opet ga premažite istom mešavinom i pecite još 30 minuta ili dok krompir ne omekša.
Po krompiru zatim pospite sir, pa pecite još desetak minuta. Kada izvadite krompir iz rerne, pospite sitno seckanom slaninom i vlašcem. Po želji možete da stavite odozgo i kašičicu kisele pavlake.
Imate li vi neki dobar recept? Pišite nam u komentarima!