Ovim kolačima je nemoguće odoleti. Isprobajte ovaj recept i pišite nam koliko su "potrajali" kolači.
Sastojci:
200 grama lešnika
250 grama tamne čokolade, izlomljene na kockice
175 grama putera, na sobnoj temperaturi
Tri jaja
150 grama šećera
Kašičica ekstrakta vanile
150 grama brašna
Pola kašičice praška za pecivo
Pola kašičice soli
Priprema:
U dublji pleh (20x30) stavite papir za pečenje.
Lešnike ispecite u rerni, zatim ih stavite u krpu i protljajte da ih oljuštite. Ostavite ih da se ohlade.
Puter i čokoladu za kuvanje istopite na pari.
U činiji mikserom umutite jaja sa šećerom, dok ne dobijete penastu smesu. Zatim dodajte vanilu, miksirajte još malo. Dodajte brašno, prašak za pecivo i so, i miksirajte na srednjoj brzini dok ne dobijete ujednačenu smesu. Zatim dodajte istopljenu čokoladu, mešajući sve vreme, da se lepo sjedini, a onda ubacite lešnike.
Smesu izlijte u pleh, i pecite u rerni zagrejanoj na 180 stepeni oko pola sata, ili dok čačkalica kojom ste bocnuli testo ne izađe suva.