Kolac sa ovsenim pahuljicama recept.html

  • Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne sme biti više od 25 MB.

Poruka uspešno poslata

Hvala što ste poslali vest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Kuhinja

Brauni kolač sa ovsenim pahuljicama

Autor mondo.rs
Autor mondo.rs

Jednostavan, a veoma ukusan!

Izvor: Guliver/Getty Images/Richard Ernest Yap

Ovaj recept je sličan uobičajenim brauni kolačima, ali se umesto čokolade koriste ovsene pahuljice.

Sastojci:

220 grama putera (na sobnoj temperaturi)

Šolja smeđeg šećera

Pola šolje belog šećera

Dva jaja

Dve kašičice ekstrakta vanile

Pola kašičice soli

Kašičica praška za pecivo

Kašičica sode bikarbone

Šolja i po brašna

Dve šolje ovsenih pahujlica

Po želji možete da dodate komadiće čokolade ili seckane orahe

Priprema:

Zagrejte rernu na 175 stepeni. Podmažite pleh i stavite malo brašna.

U veću posudu stavite puter, smeđi i beli šećer, pa mutite dok smesa ne postane kremasta. Dodajte jaja – prvo jedno, pa mutite, drugo, pa opet mutite. Dodajte ekstrakt vanile, so, prašak za pecivo, sodu bikarbonu, brašno, ovsene pahuljice (i kockice čokolade ili orahe, ako želite). Dobro izmešajte da se svi sastojci sjedine, pa nalijte u pleh.

Pecite oko 20 do 25 minuta ili dok kolač ne dobije zlatno braon boju. Ostavite da se ohladi desetak minuta, pa isecite na kocke.

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Inicijalizacija u toku...
loader