Ako volite bogate deserte, ovo je pravi čizkejk za vas! Lako se priprema, ali nije lagan, pošto sadrži brojne ukusne sastojke. Servirajte ga u malim porcijama i uživajte!
Sastojci:
240 grama suvog čokoladnog keksa
Osam kašika putera
Pola kašičice instant kafe
200 grama tamne čokolade
Kašičica i po instant kafe
600 grama krem sira
200 grama šećera
Dve kašike kakao praha
Kašičica ekstrakta vanile
200 mililitara pavlake za kuvanje
Priprema:
U blenderu sameljite keks i dobro ga izmešajte sa puterom i pola kašičice instant kafe. Rasporedite dobijenu smesu po dnu pleha u sloju debelom oko centimetar, i stavite u zamrzivač.
U većoj činiji, otopite čokoladu na pari i umešajte ostatak kafe. Mikserom umutite šećer, kakao, vanilu, pavlaku i krem sir dok ne dobijete glatku smesu, zatim pažljivo umešajte čokoladu.
Izvadite koru iz zamrzivača, i preko nje sipajte dobijeni fil. Čizkejk držite u frižideru najmanje četiri sata kako bi se fil stegao. Po želji, ukrasite rendanom čokoladom.
Kako vi spremate čizkejk? Recite nam u komentarima!