Kada nemate vremena ili živaca da spremate neki komplikovaniji desert, napravite ovaj brzi kolač sjajnog ukusa.

Sastojci:

300 grama brašna

215 grama šećera

30 grama kakaa

Kašičica i po praška za pecivo

80 mililitara maslinovog ulja

Kašičica belog sirćeta

200 grama tamne čokolade

Priprema:

Zagrejte rernu na 180 stepeni, a pleh podmažite i obložite papirom za pečenje.

U posudi pomešajte brašno, šećer, kakao i prašak za pecivo. U centru napravite udubljenje, pa dodajte ulje, sirće i 330 mililitara vode. Polako mešajte da se svi sastojci sjedine.

Nalijte smesu u pripremljen pleh i pecite 17 minuta ili dok čačkalica "ne izađe" čista kada bocnete kolač.

Ostavite da se malo prohladi, zatim rastopite čokoladu na pari i prelijte odozgo.

Imate li i vi neki dobar recept? Pišite nam u komentarima!