![](/img/placeholders/placeholder-mondo.png)
Kada nemate vremena ili živaca da spremate neki komplikovaniji desert, napravite ovaj brzi kolač sjajnog ukusa.
Sastojci:
300 grama brašna
215 grama šećera
30 grama kakaa
Kašičica i po praška za pecivo
80 mililitara maslinovog ulja
Kašičica belog sirćeta
200 grama tamne čokolade
Priprema:
Zagrejte rernu na 180 stepeni, a pleh podmažite i obložite papirom za pečenje.
U posudi pomešajte brašno, šećer, kakao i prašak za pecivo. U centru napravite udubljenje, pa dodajte ulje, sirće i 330 mililitara vode. Polako mešajte da se svi sastojci sjedine.
Nalijte smesu u pripremljen pleh i pecite 17 minuta ili dok čačkalica "ne izađe" čista kada bocnete kolač.
Ostavite da se malo prohladi, zatim rastopite čokoladu na pari i prelijte odozgo.
Imate li i vi neki dobar recept? Pišite nam u komentarima!
Zvezda u drami pobedila Partizan i odbranila Kup: Mekintajer doneo petu "Žućkovu levicu" u nizu
Da li je ovo ključni detalj finala Kupa Radivoja Koraća? Snimak otkriva zašto je Obradović pobesneo
"Nisu igrači odlučili finale, znamo svi o čemu pričamo": Obradović siguran da je i navijačima Partizana jasno
"Ako se bilo šta loše desi, odgovorni su Partizanov predsednik i trener": Čović se još jednom oglasio pred meč
"Tebe i takvih kao ti se niko ne plaši, Partizan ima preča posla od Kupa": Mijailović oštro odgovorio Čoviću