Idealan recept za početnike: Mekani kolačići sa cimetom

Miršljavi, mekani i ukusni, a spremaju se lako!

Evo šta vam je potrebno da pripremite ove kolačiće. 

Sastojci:

320 grama brašna

Dve kašičice vinskog praška za pecivo

Kašičica sode bikarbone

Kašičica soli

220 grama putera (omekšati)

250 grama šećera

100 grama smeđeg šećera

Dva jaja

Kašika mlevenog cimeta

Priprema:

Zagrejte rernu na 180 stepeni, a pleh obložite papirom za pečenje.

U posudi srednje veličine pomešajte brašno, vinski prašak za pecivo, sodu bikarbonu i so.

U odvojenoj posudi umutite puter i 200 grama šećera, pa dodajte i smeđi šećer – mutite oko dva minuta, dok smesa ne postane kremasta.

Zatim dodajte jaja i još malo umutite, pa sipajte suve sastojke i dobro izmešajte.

U odvojenoj posudici pomešajte cimet sa preostalih 50 grama šećera.

Kašikom za sladoled vadite testo i oblikujte kuglice, uvaljajte ih u šećer i cimet, pa ih poređajte na pleh.

Pecite oko 12 minuta ili dok kolačići ne počnu da pucaju.

Imate li i vi neki dobar recept? Pišite nam u komentarima!