Evo sjajnog grčkog recepta za kolačiće sa cimetom i crvenim vinom, u kojima će svi uživati.

Sastojci:

225 mililitara ulja

90 mililitara crvenog vina

45 mililitara pomorandžinog soka

90 grama belog šećera

Pola kašičice cimeta

Kašičica mlevenog karanfilića

Rendana kora jedne pomorandže

Pola kašike praška za pecivo

Pola kašičice sode bikarbone

Pola kilograma mekog brašna

Kašika smeđeg šećera

40 grama susama, pečenog

Priprema:

U veću posudu sipajte šećer i ulje, pa izmešajte. Dodajte pomorandžin sok i sodu bikarbonu, pa opet izmešajte dok se sastojci ne sjedine. Zatim u smesu dodajte vino, cimet i karanfilić, rendanu koru pomorandže i susam, i opet dobro izmešajte.

Prosejte brašno zajedno sa praškom za pecivo. Polovinu brašna dodajte smesi i promešajte, a onda postepeno dodajte i ostatak brašna, mešajući smesu, sve dok ne bude glatka, ali ne lepljiva. Imajte na umu da, u zavisnosti od toga koje brašno koristite, možda će vam biti potrebno malo manje ili malo više brašna u odnosu na meru u receptu. Dakle, testo treba da bude mekano i glatko, ali ne lepljivo.

Zagrejte rernu na 170 stepeni, a pleh obložite papirom za pečenje. Rukama oblikujte testo u željeni oblik, pospite smeđim šećerom i pecite 25-30 minuta.