Mirisan, mekan i neodoljiv: Kolač sa pistaćima i limunom

Oduševite ukućane i goste ovim prelepim kolačem!

Kombinacija pistaća i limuna ovom kolaču daje jedinstven ukus, uverite se sami!

Sastojci:

80 mililitara ulja

100 grama pistaća

Rendana kora dva limuna

220 grama brašna

200 grama šećera

Dve kašičice praška za pecivo

¾ kašičice soli

Pet kašika maslinovog ulja

Sedam kašika limunovog soka

Dve šolje šećera u prahu

Priprema:

Zagrejte rernu na 160 stepeni, podmažite pleh i obložite ga papirom za pečenje.

Pistaće sameljite i sa strane ostavite jednu kašiku.

Pomešajte rendanu koru limuna, brašno, šećer, prašak za pecivo so i preostale pistaće.

U odvojenoj posudi pomešajte maslinovo ulje, dve kašike limunovog soka, 1/3 šolje uja i pola šolje vode, pa zatim to spojite sa suvim sastojcima i izmešajte. S obzirom na to da je smesa prilično tečna, pazite da ne mešate previše kako ne bi dobila formu gume. Nalijte smesu u pleh.

Pecite kolač dok ne postane zlatno-braon, oko 50-60 minuta. Ostavite da se kolač potpuno ohladi, oko dva sata, a zatim u manjoj posudi pomešajte tri kašike limunovog soka i šećer u prahu, pa ako treba dodajte još dve kašike limunovog soka, dok ne dobijete glazuru koju je lako preliti preko kolača. Kada je glazura željene gustine, nalijte preko kolača, a odozgo pospite preostalu kašiku pistaća. Ostavite barem pola sata da se glazura stegne, pa poslužite.

Imate li i vi neki dobar recept? Pišite nam u komentarima!