Isprobajte ovaj recept za ukusan čokoladni kolač. Ako ne volite pistaće, možete ih zameniti bademima ili lešnicima.
Sastojci:
250 grama sirovih pistaća, plus dve kašike, seckanih
Malo soli
Dva belanca
80 grama džema od kajsije
200 mililitara slatke pavlake
280 grama čokolade za kuvanje, izlomljene
Priprema:
Rernu zagrejte na 160 stepeni. Pistaće stavite u plitak pleh, na papir za pečene i pecite 8 do 10 minuta. Ostavite da se ohlade.
U okrugli pleh za tart (sa rebrastim ivicama) prečnika oko 20 centimetara stavite papir za pečenje, rernu pojačajte na 180 stepeni.
Pistaće sameljite u blenderu, sipajte u činiju srednje veličine i dodajte mrvicu soli.
Belanca umutite u čvrst sneg, zatim im dodajte mlevene pistaće i stavite smesu u pleh za tart, tako da se napravi lepa ivica. Pecite dvadesetak minuta, ili dok ne dobije lepu zlatnosmeđu boju.
Ostavite da se sasvim ohladi.
Zatim koru namažite džemom od kajsija u jednakom sloju.
Slatku pavlaku umutite mikserom, a u manjoj šerpi otopite čokoladu na pari. Sjedinite, pa mešajte špatulom dok ne dobijete ujednačen krem, pa sipajte preko džema od kajsije. Hladite dok se ne stegne, oko dva sata.
Kad se ohladi, po ivicama pospite seckane pistaće i služite.
Tužna partija Partizana: Navijači promrzli i nisu videli ama baš ništa!
Kraj serije "Sablja": Večeras gledamo finale trilera o ubistvu premijera Zorana Đinđića, evo šta nas očekuje
Srbija i Aleksa pregazili Dansku u Beogradu: Sad smo na Evropskom prvenstvu!
Primim 160€ penziju, a samo ugalj i drva koštaju 355: Težak život Ukrajinaca, mnogi uzeli rusko državljanstvo
"Dali smo sve da ubedimo Pešića da ostane": Petrušev objasnio šta je najveća razlika u reprezentaciji