Pravi jesenji desert za sladokusce: Čizkejk sa jabukama i cimetom

Napravite ga već ovog vikenda i uživajte u njemu!

Ako volite čizkejk, savetujemo vam da napravite ovu jesenju verziju sa jabukama i cimetom!

Sastojci:

Jedna šolja brašna
Pola šolje maslaca
Četvrtina šolje smeđeg šećera
Kašičica cimeta
Četvrtina šolje ovsenih pahuljica
Četvrtina šolje seckanih oraha
250 grama krem sira
200 mililitara pavlake
Tri jaja
100 grama šećera
Pola šolje soka od jabuke
Kašika maslaca
Dve kisele jabuke
Kašičica cimeta

Priprema:

Zagrejte rernu na 180 stepeni. U činiji umutite maslac, šećer i cimet, zatim dodajte brašno, pahuljice i orahe. Utisnite dobijeno testo u pleh za pečenje tako da su mu ivice izdignute, i pecite ga deset minuta u zagrejanoj rerni.

U činiji mutite krem sir, pavlaku i sok od jabuke. Dodajte jaja i mutite mikserom dok ne dobijete retki krem. Sipajte ga na polupečeno testo i pecite još 40 minuta. Ohladite ga na radnoj površini a zatim prebacite u frižider.

Dok se hladi, istopite kašiku maslaca u tiganju, i propržite jabuke seckane na kockice, začinjene cimetom. Ohlađenim jabukama ukrasite čizkejk i poslužite odmah.

Sa čime je vaš omiljeni čizkejk? Recite nam u komentarima!