Evo šta vam je potrebno da pripremite ove ukusne "jesenje" mafine.
Sastojci:
150 grama smeđeg šećera
150 grama belog šećera
360 grama brašna
Pola kašičice sode bikarbone
Kašičica praška za pecivo
Pola kašičice soli
Dve kašičice cimeta
Pola kašičice mlevenog muskatnog oraščića
Kašičica mlevenog đumbira
230 grama putera (istopiti)
Dva jaja
310 mililitara mleka
Šolja brusnica
Šolja iseckanih jabuka (iseckanih na kockice)
Pola šolje iseckanih suvih smokava
120 grama seckanih lešnika
Priprema:
Zagrejte rernu na 190 stepeni, a kalup za mafine podmažite.
U velikoj posudi, pomešajte smeđi i beli šećer, brašno, prašak za pecivo, sodu bikarbonu, so, cimet, muskatni oraščić i đumbir. U sredini napravite udubljenje, pa u to dodajte istopljeni puter, mleko i jaja, pa izmešajte dobro da se sve sjedini.
Zatim dodajte brusnice, jabuke, suve smokve i lešnike, pa kratko promešajte i smesu nalijte u kalup. Pecite 15-20 minut ili dok čačkalica ne "izađe" suva.
Imate li i vi neki dobar recept? Pišite nam u komentarima!