Pravi jesenji "miks": Mafini sa brusnicama, jabukama i suvim smokvama

Lako se sprema, a uživaćete u svakom zalogaju!

Evo šta vam je potrebno da pripremite ove ukusne "jesenje" mafine.

Sastojci:

150 grama smeđeg šećera

150 grama belog šećera

360 grama brašna

Pola kašičice sode bikarbone

Kašičica praška za pecivo

Pola kašičice soli

Dve kašičice cimeta

Pola kašičice mlevenog muskatnog oraščića

Kašičica mlevenog đumbira

230 grama putera (istopiti)

Dva jaja

310 mililitara mleka

Šolja brusnica

Šolja iseckanih jabuka (iseckanih na kockice)

Pola šolje iseckanih suvih smokava

120 grama seckanih lešnika

Priprema:

Zagrejte rernu na 190 stepeni, a kalup za mafine podmažite.

U velikoj posudi, pomešajte smeđi i beli šećer, brašno, prašak za pecivo, sodu bikarbonu, so, cimet, muskatni oraščić i đumbir. U sredini napravite udubljenje, pa u to dodajte istopljeni puter, mleko i jaja, pa izmešajte dobro da se sve sjedini.

Zatim dodajte brusnice, jabuke, suve smokve i lešnike, pa kratko promešajte i smesu nalijte u kalup. Pecite 15-20 minut ili dok čačkalica ne "izađe" suva.

Imate li i vi neki dobar recept? Pišite nam u komentarima!