Evo šta vam je potrebno da biste spremili pohovane raviole.
Sastojci:
Dva veća jaja
125 mililitara mleka
125 grama prezli
50 grama rendanog parmezana
So i biber
450 grama raviola
Ulje za prženje
Priprema:
Pleh obložite papirom za pečenje.
U plićoj posudi umutite jaja i mleko. U drugoj posudi pomešajte prezle i 25 grama parmezana, malo soli i bibiera.
Jedan po jedan ravioli umačite u mešavinu jaja, pa zatim u mešavinu prezli i poređajte na pleh. Stavite u zamrzivač na pola sata.
U dublji tiganj sipajte ulje i zagrejte, a zatim pržite raviole tri-četiri minuta, odnosno dok postanu zlatne boje. Poređajte ih na ubrus da bi upio višak ulja, a zatim odozgo pospite sa preostalih 25 grama permazana.
Poslužite ih uz paradajz sos ili neki drugi sos po vašem ukusu.
Imate li i vi neki dobar recept? Pišite nam u komentarima!