Nećete se pokajati kada je napravite – ukusna je, zdrava i laka za pripremu!
Sastojci:
Pet čenova belog luka
Oko 900 grama brokolija (iseći cvetove)
Dve kašike maslinovog ulja
So i biber po ukusu
115 grama krem sira
Tri šolje pilećeg bujona
Priprema:
Zagrejte rernu na 200 stepeni.
Neoljušten beli luk uvijte u foliju i stavite u rernu na oko 50 minuta, da omekša.
U međuvremenu, u tiganju propržite cvetove brokolija na maslinovom ulju i puteru, stavite soli i bibera po ukusu. Ostavite na vatri oko 20 minuta, da omekša.
Kada izvadite beli luk iz rerne, istisnite ga iz kore i stavite u blender. U to dodajte brokoli, krem sir i pileći bujon i izblendirajte da smesa postale glatka. Prespite je u dublji tiganj ili šerpu i ostavite da provri. Dodajte soli i bibera po potrebi.
Po želji, kada sipate supu u tanjir u to možete da dodate komadiće prepečenog hleba.
Imate li i vi neki dobar recept? Pišite nam u komentarima!