Evo šta vam je potrebno da spremite ovaj "klasik" među supama i čorbama.
Sastojci:
Oko pola kilograma telećeg mesa
Glavica crnog luka
150-200 grama graška
Dve veće šargarepe
Dva krompira
Kašika suvog začina
So i biber po ukusu
Kašika peršuna
Jedno jaje
Pola kašike brašna
Dve kašike kisele pavlake
Dve kašike ulja
Priprema:
U dubljoj šerpi stavite meso da se kuva dok ne omekša.
U međuvremenu, u tiganju zagrejte ulje i izdinstajte luk, pa dodajte povrće – šargarepu, krompir i grašak, nalijte malo vode i ostavite da se krčka.
U šerpu u kojoj ste kuvali meso dodajte i izdinstano povrće, pa sve to ostavite zajedno da se krčka još desetak minuta. Dodajte so i biber, suvi začin, peršun.
U odvojenoj posudi umutite jaje sa pavlakom i brašnom, u to dodajte šoljicu vode, promešajte, pa dodajte u čorbu. Kada čorba provri, sklonite je sa vatre i poslužite toplu.
Imate li i vi neki dobar recept? Pišite nam u komentarima!