![](/img/placeholders/placeholder-mondo.png)
Isprobajte ovaj jednostavan recept za ukusnu čorbicu od šargarepe i đumbira!
Sastojci:
Dve kašike maslinovog ulja
Kilogram i po šargarepe, oprane i očišćene
Jedna krupnija glavica luka, sitno iseckanog
Komad đumbira, oko tri i po centimetra, očišćen i izrendan
Soli i bibera po ukusu
Šest šolja supe od povrća, iz kocke
Veza korijandera
100 grama semenki bundeve
Priprema:
U većoj šerpi zagrejte maslinovo ulje, dodajte luk i šargarepu, i dinstajte dok luk ne omekša, oko pet minuta. Dodajte đumbir, i dinstajte još minut ili dva.
Dospite supu iz kocke, smanjite vatru i kuvajte dok šargarepa sasvim ne omekša, oko pola sata. Ispasirajte šargarepu, promešajte da se lepo sjedini, pospite seckanim korijanderom i semenkama bundeve i služite toplo.
Zvezda u drami pobedila Partizan i odbranila Kup: Mekintajer doneo petu "Žućkovu levicu" u nizu
"Nisu igrači odlučili finale, znamo svi o čemu pričamo": Obradović siguran da je i navijačima Partizana jasno
Da li je ovo ključni detalj finala Kupa Radivoja Koraća? Snimak otkriva zašto je Obradović pobesneo
"Ako se bilo šta loše desi, odgovorni su Partizanov predsednik i trener": Čović se još jednom oglasio pred meč
"Tebe i takvih kao ti se niko ne plaši, Partizan ima preča posla od Kupa": Mijailović oštro odgovorio Čoviću