Izgleda kao iz časopisa, ukusna poput bakinih najlepših torti.
Sastojci:
Kore:
750 g brašna
30 kašika šećera
3 kesice praška za pecivo
210 ml ulja
7,5 dl mineralne vode
24 kašike mlevenih oraha
150 g omekšale čokolade
Preliv za kore:
sok od pomorandže
Fil:
10 kašika prah pudinga od vanile
1 l mleka
300 g šećera
1 kesica vanillin šećera
200 g bele čokolade
250 g margarina
200 g mlevenih oraha
Priprema:
Kore: Sjediniti sve sastojke za koru, podeliti na tri dela, jedan izliti u pripremljen kalup (35x25 cm) i peći 15-20 minuta na 180 stepeni C. Ispeći još dve ovakve kore. Fil: Skuvati puding sa šećerom i vanilin šećerom u mleku. U toplo umešati izlomljenu čokoladu. Skuvati 2 dl mleka sa 3 kašike šećera i preliti mlevene orahe, pa ostaviti da se tako ohlade. U ohlađen fil dodati umućen margarin i oceđene orahe, pa umutiti. Kore iseći na oblik suze u 3 veličine i natopiti sokom. Nafilovati najveću koru, pokriti srednjom, fil, najmanja kora i premazati celu tortu.