Veoma lako se spremaju, gotove su prilično brzo i idealne su za doručak ili večeru.
Sastojci:
Kašika maslinovog ulja
Glavica crnog luka
300 grama spanaća
150 grama fete
150 grama rikote
50 grama parmezana
Dva jaja
Pakovanje lisnatog testa
80 grama putera (istopljenog)
Priprema:
Zagrejte ulje u tiganju na vatri srednje jačine, pa u tome propržite luk. Dodajte grubo isečen spanać, pa ostavite na vatri dok tečnost malo ispari. Prebacite u veću posudu i ostavite u frižideru oko 15 minuta da se ohladi. U ohlađenu smesu dodajte sireve, jaja, posolite i dobro izmešajte.
Razvucite lisnato testo na pobrašnjenoj površini, čašama vadite krugove i ređajte u pleh za mafine. Svaki krug testa prelijte rastopljenim puterom, pa odozgo stavljajte smesu sa spanaćem.
Pecite korpice u rerni zagrejanoj na 200 stepeni dok testo ne dobije braonkastu boju.
Imate li i vi neki dobar recept? Pišite nam u komentarima!