Ukusi Meksika u vašem domu: Gurmanske enčilade

Kalorijska bomba!

Ukoliko sebe smatrate gurmanom, ovo tradicionalno meksičko jelo zadovoljiće i one sa najvišim standardima...

Kukuruzne tortilje u kombinaciji sa pilećim mesom...

Sastojci:

12 tortilja

Sos od paradajza:

2 kašike ulja

1 glavica crvenog luka

1 čen belog luka

1 paprika

400 g paradajz pelata

1 vezica peršuna

1-2 kašike limunovog soka

1 kašičica začina C

so

biber

Fil:

50 ml ulja

300 g pilećih prsa

150 g narendanog topljivog sira

1 crvena ljuta paprika

1-2 kašike paradajz sosa

200 ml kisele pavlake

1 kašičica začina C

Priprema:

Sos: Iseckan crveni i beli luk i očišćenu i iseckanu papriku kratko propržiti na ulju. Dodati paradajz pelat, limunov sok, začin C, biber i so, pa sve dinstati od 5 do 10 minuta. Zatim, sos usitniti u blenderu, da se dobije fina, ujednačena smesa. Fil: Piletinu iseći na šire trake, a papriku na male kocke, pa zajedno prepeći na zagrejanom ulju, u tiganju. Skloniti sa šporeta, dodati sos od paradajza, kiselu pavlaku, pola narendanog sira i začin C. Ovom smesom nafilovati tortilje i urolati ih. Po površini staviti malo sosa od paradajza i posuti preostalim narendanim sirom. Staviti u vatrostalnu posudu i peći na 190-200 stepeni C oko 15 minuta, pokriveno poklopcem ili aluminijumskom folijom.