Ukoliko sebe smatrate gurmanom, ovo tradicionalno meksičko jelo zadovoljiće i one sa najvišim standardima...
Kukuruzne tortilje u kombinaciji sa pilećim mesom...
Sastojci:
12 tortilja
Sos od paradajza:
2 kašike ulja
1 glavica crvenog luka
1 čen belog luka
1 paprika
400 g paradajz pelata
1 vezica peršuna
1-2 kašike limunovog soka
1 kašičica začina C
so
biber
Fil:
50 ml ulja
300 g pilećih prsa
150 g narendanog topljivog sira
1 crvena ljuta paprika
1-2 kašike paradajz sosa
200 ml kisele pavlake
1 kašičica začina C
Priprema:
Sos: Iseckan crveni i beli luk i očišćenu i iseckanu papriku kratko propržiti na ulju. Dodati paradajz pelat, limunov sok, začin C, biber i so, pa sve dinstati od 5 do 10 minuta. Zatim, sos usitniti u blenderu, da se dobije fina, ujednačena smesa. Fil: Piletinu iseći na šire trake, a papriku na male kocke, pa zajedno prepeći na zagrejanom ulju, u tiganju. Skloniti sa šporeta, dodati sos od paradajza, kiselu pavlaku, pola narendanog sira i začin C. Ovom smesom nafilovati tortilje i urolati ih. Po površini staviti malo sosa od paradajza i posuti preostalim narendanim sirom. Staviti u vatrostalnu posudu i peći na 190-200 stepeni C oko 15 minuta, pokriveno poklopcem ili aluminijumskom folijom.