Ako želite brz i zdrav recept za predjelo ili laganu večeru, predlažemo vam čorbicu od kelerabe.
Neophodna doza povrća za balansiranu ishranu u ukusnom, lako dostupnom "pakovanju" vedre zelene boje!
Sastojci:
Dve veće kelerabe
Dva krompira
Tri čena belog luka
Pola glavice crnog luka
So, biber
Kocka za supu od povrća
Maslinovo ulje
Priprema:
Kelerabu ogulite i po potrebi odstranite tvrđe delove. Oljuštite krompir, i sve iseckajte na kockice.
Sitno seckani crni i beli luk propržite na maslinovom ulju, zatim dodajte kockice povrća i propržite još nekoliko minuta. Kocku rastvorite u 700 militara vruće vode, i prelijte povrće. Pustite da provri, i kuvajte dok povrće ne postane mekano.
Začinite solju i biberom, i usitnite u blenderu do željene gustine. Možete je ukrasiti kiselom pavlakom pre serviranja.