Poznato je da ljuta hrana poboljšava imunitet, a i topi kilograme, zato ne oklevajte da napravite ovu čorbu.
Ako baš, baš volite začinjeno, dodajte i pola sveže ljute papričice.
Sastojci:
2-3 kašike ulja
½ glavice sitno iseckanog crnog ili crvenog luka
list lovora
500 ml kuvanog paradajza
800 ml vode
1 kašičica soli
1 kašičica mlevenog začinskog povrća
1 kašičica sitno seckanog ruzmarina
½ kašičice mlevene ljute paprike
½ kašičice bibera
½ kašičice žutog šećera
50 g sitne testenine
Priprema:
Na zagrejanom ulju propržiti sitno iseckani crni luk i list lovora, dok luk malo ne omekša. Naliti kuvani paradajz, dodati vodu, poklopiti i sačekati da provri. U provrelu čorbu dodati sve ostale začine, pa promešati. Dodati testeninu i kuvati desetak minuta ili dok ne omekša, ali paziti da ostane "al dente". Servirati toplo.
Jovanović spasao Partizan: Odbranio penal, "zaključao" gol i sačuvao tri boda za kraj godine!
Prvo oglašavanje Čede Jovanovića o razvodu: "Nešto se čoveku desi što ne može da sanja, ja sam to doživeo "
Ovo je trudna verenica ubijenog Nikole iz Kaluđerice: Napadači pucali kroz prozor, čula se vriska i škripa guma
Lalatović skočio na Dudića, novinari sprečili tuču! Pogledajte haos posle utakmice u Novom Sadu
Mondo ukrštenica za 22. decembar: Jutarnja zabava i "razgibavanje" mozga!