Teško da ima osobe koja ne zna kako se spremaju pohovane tikvice, ali ih svi uglavnom uvek spremamo na isti način. Ovo je sjajan recept za one koji bi da probaju nešto novo!
Sastojci:
Jedna tikvica
Dva paradajza
Oko 200 grama mladog sira
Tri kašike brašna
Dva jaja so
Priprema:
Oljuštite tikvice i isecite ih na kolutove, malo posolite, pa ostavite da odstoje desetak minuta, kako bi malo otpustile vodu.
Sir isecite na listiće, a paradajz na kolutove. U tanjiru umutite jaja i posolite.
Zatim na kolut tikvica stavite kolut paradajza, pa odozgo list sira. Na vrh stavite još jedan kolut tikvica.
Ovaj "sendvič" od tikvica umočite prvo brašno, zatim u jaja i pržite u zagrejanom ulju dok ne dobiju braonkastu koricu, pa okrenite na drugu stranu.
Postupak ponovite dok ne utrošite sav materijal, pa jelo poslužite toplo!
Imate li i vi neki dobar recept? Pišite nam u komentarima!